Praznik KS Kisovec-Loke

V spomin na spoštovanega rojaka, častnega občana in državnika dr. Janeza Drnovška ob njegovem rojstnem dnevu 17. maju praznujemo svoj krajevni praznik občani KS Kisovec – Loke.

Osrednja prireditev je bila v petek 16. maja v dvorani prenovljenega Doma kulture Kisovec z nagovorom predsednika sveta KS g Marjana Kovača, pozdravom župana g Matjaža Švagana. Krajanom so se na praznovanju pridružili še spoštovani gostje: direktor občinske uprave g Rudi Medved, poslanka državnega zbora RS ga mag. Katarina Hočevar, članice in člani sveta KS Kisovec-Loke, predstavniki društev in združenj, ki delujejo v KS Kisovec-Loke in župnik g Janez Mrak. V nadaljevanju programa so se s priložnostnim koncertom predstavil orkestra Big band Zagorje, ki ga že vseh dvanajst let vodi dirigent in umetniški vodja g Peter Kuder. Orkestru se je pridružila mlada solistka Hana Hribar iz Zagorja, ki je z njim že večkrat nastopila.

Tradicionalnega pohoda ljubiteljev narave po poti sožitja iz Kisovca skozi Čolnišče na Golavc se je kljub slabemu vremenu in dežju udeležilo nekaj več, kot 20 pohodnikov.

Na odprtem prvenstvu KS Kisovec-Loke v streljanju z zračno puško so se med sabo pomerili strelci v različnih kategorijah od pionirjev do članov, med njimi je bilo veliko krajanov, ki vzamejo puško v roke le enkrat letno – ob tekmovanju, kot je današnje.
Žal nam ni uspelo pridobiti uradnih rezultatov tekmovanja.

Šport klub Tornado je pripravil že 8. Turistično srečanje starodobnikov »Zagorska dolina 2014«, tokratno predstavitev so pripravili v okviru našega krajevnega praznik na poligonu Konjeniškega kluba Vajkard Valvasor.
Poleg starih vozil so svojo dejavnost predstavili mladi člani konjeniškega kluba in člani Lokostrelskega kluba Valvasor iz Zagorja. Člani obeh društev so obiskovalce povabili, da preizkusijo svoje znanje v ježi in streljanju z lokom. Še vprašate kje, večina se nas je pomerila v lokostrelstvu.
Na letošnjem srečanju smo si lahko ogledali več kot sto vozil, avtomobilov in dvokolesnikov, različnih starosti, med njimi so prevladovali so modeli izdelani po 2. svetovni vojni. Na fotografijah v galeriji si lahko ogledate nekaj »ta pravih« starodobnikov – muzejskih primerkov.
Člani Rudarskega muzejskega in etnološkega društva SREČNO Zagorje so pripravili dan odprtih vrat Rudarskega muzeja Loke. Pred muzejem so predstavili delovanje društva, zgodovino rudarjenja v naši dolini, razstavili orodje, instrumente, rudarske svetilke in osebno zaščitno opremo rudarjev. Člani pravijo, da so bili z obiskom zelo zadovoljni prišlo je več kot 100 obiskovalcev, med njimi smo srečali tudi skupino turistov iz Ptuja.

 

SLIKE SI LAHKO OGLEDATE NA NASLEDNJI POVEZAVI: KLIK