Covid testiranje

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer in zaščite občanov, je nas poklicalo več občanov. Zanimalo jih je kakšne so možnosti organizacije testiranja  na območju  KS Kisovec – Loke.

Za pomoč in organizacijo testiranj, smo zaprosili Zdravstveni dom Zagorje, prejeli smo naslednji odgovor:

Spoštovani !

Najprej naj se vam iskreno zahvalim za vso pomoč in promocijo, ki ste jo izvedli v dnevih cepljenja. Tudi zaradi vaše angažiranosti in pomoči smo uspeli na terenu cepiti kar nekaj posameznikov.

Kar pa se tiče vaše pobude oz. vprašanja glede testiranja pa naj pojasnim, da Zdravstveni dom Zagorje dnevno (med delavniki) organizira redna hitra testiranja med 7.00 in 9.00 uro v zabojniku za zdravstvenim domom. S tem imajo možnost testiranja vsi, ki niso cepljeni, a morajo npr. obiskati zdravnika.

Poleg tega se je v preteklih dneh pojavilo kar nekaj lokacij (v občini Zagorje), kjer se izvajajo hitra testiranja.

Naša želja je, da bi se čim več prebivalcev odločilo za cepljenje, saj bi s tem najbolj zaščitili tako sebe, kot tudi vse druge.

Prav zaradi tega, pa tudi zaradi pomanjkanja kadra (saj ga dnevno zagotavljamo tako za HAGT, kot PCR testiranja, cepljenje, redno delo, nadomeščanja,…) vaši prošnjo oz. pobudi žal ne moremo ugoditi. Z veseljem pa se lahko z vami dogovorimo še za kakšen termin cepljenja v vaši krajevni skupnosti, v kolikor bi pri vas zaznali povečan interes po cepljenju.

Ostanite zdravi in iskrena hvala za vse.

S prijaznimi pozdravi,

Saša Bajda, mag. direktorica