Otroško igrišče

Po dolgih letih prizadevanj in pričakovanj bomo Kisovčani le prišli do osrednjega otroškega igrišča. V preteklih letih (od leta 2016) se je o tej temi živahno razpravljalo med občani Kisovca in Lok, v lokalnih medijih in na družabnem omrežju Facebook, kot tudi v regionalnih tiskanih in elektronskih medijih.

V naslednjih letih bo Občina Zagorje na osrednji travnati površini »Čebinovega travnika« v centru Kisovca zgradila parkovno rekreativno območje, ki bo služilo varni igri tako najmlajših otrok kot najstnikov in bo hkrati prostor za druženje vseh občanov Kisovca. Park je umeščen na območje severno od obstoječe pešpoti Kisovec center – Elektroprom, do meje varovalnega pasu potoka Medije. Površina predvidene parkovne ureditve je 10.000 m2 in obsega: parkirišča, igrišče za košarko in mali nogomet, otroška igrišča, fitnes na prostem, pešpoti, s številnimi klopmi, okrog igrišča je tekaška steza Vrednost celotnega projekta je preko 200.000€ (brez DDV-ja). V proračunu za leto 2019 so zagotovljena sredstva za končanje I. faze projekta.  Z deli bomo pričeli takoj, ko bodo dopuščale vremenske razmere.

Na igrišču bodo nameščena naslednja igrala:
EKO1002 gugalnica z enim navadnim in enim varovanim sedežem
EKO1007 gugalnica na vzmeti za 2 otroka
EKO5004 igralo za malčke
EKO5003 igralo za malčke
52225 adrenalinsko igralo
62050 žičnica

Dobavitel igral:

Novo otroško igrišče z mini športnim parkom bo za nas pomembna pridobitev, katera bo vsekakor prispevala k lepši podobi in večji prepoznavnosti našega Kisovca.

Predsednik sveta KS Kisovec – Loke
Marjan Kovač