Sankališče na Lokah

Spoštovani g. Allen Von Turanovič!

Na Facebook strani KS Kisovec-Loke ste 3. januarja 2016 objavili naslednji prispevek:

»Takole izgleda nase vecno sankalisce v Kisovcu eno in edino in celo …leto so mi obljubljali na krajevni skupnosti da bodo zemljo poravnali in v celemu letu niso uspeli izredno zalostno ce ne kar tragicno da so se danes nasi otroci stiskali v osko potko namesto da bi bilo sankaliace siroko in se nebi prerivali ali pa skrbeli ali bo kaksen otrok priletel v hidrant in se hudo poskodoval. Hvala lepa za ureditev sankalisca KS KISOVEC izredno ste se pokazali koliko vam je do mladine…. HVALA LEPA!! »

Odgovor

Naj vas spomnim, da reševanje problematike urejanja spodnjega dela sankališča na Lokah traja ne samo celo leto, kot ugotavljate, temveč že tretje leto, tako da ima zgodba že precej dolgo brado. Čeprav sva se midva o tej zadevi večkrat pogovarjala, osebno ali po telefonu, mi dovolite, da jo zaradi precejšnje časovne odmaknjenosti na kratko obnovim. To bo prispevalo tudi k boljši obveščenosti predvsem staršev naših najmlajših. Očitno ste v svojem pismu pozabili napisati, da smo vas opozorili, da je zemljišče, na katerem je sankališče, v zasebni lasti (EVJ Elektroprom), zato krajevna skupnost nima nikakršnih pristojnosti za posege na njem. Lastnik je torej na svojo parcelo navozil nekaj 10 m3 zemlje in proda. Kot je dejal, gre za začasno deponijo, tako da naj bi zemljišče pozneje vrnil v prvotno stanje in s tem omogočil najmlajšim uživanje v zimskih radostih. Poleg tega ste pozabili omeniti dogovor, da boste tudi sami poklicali lastnika in ga v imenu najmlajših prosili za ureditev zadeve. S številnim prošnjam in pozivom krajanov ter obljubam lastnika, da bo zemljišče saniral, je sankališče še vedno le delno uporabno, v spodnjem delu celo nevarno.

Spoštovani g. Vidmar! Letos nam je starka zima spet nasula nekaj snega. Pobelila je hribe in po dolgem času tudi doline, zato v teh hladnih, sončnih dneh starši iščejo vse mogoče lokacije, kjer bi se lahko s svojimi otroki malo sprostili in se naužili sonca. Zavoljo tega vas prosimo, da izpolnite obljubo in omogočite našim otrokom nekaj zimskih radosti na sončnih Lokah.

Marjan K