Vikend z bleščečimi nastopi Kisovških strelcev

Minuli vikend so naši strelci nastopili na mednarodnem strelskem tekmovanju »26. Skirca Open & Trzin Walther Cup 2023« v Trzinu in dosegli vrhunske rezultate. Odlično organizirano mednarodno tekmovanje je potekalo od petka do nedelje.

V petek je tekmovanje potekalo v mešanih parih v absolutni kategoriji. Krstni nastop na mednarodnih tekmovanjih v parih so izvedli tudi naši tekmovalci. Prvi par sta sestavljala Nika Skubic in Gašper Judež , katera sta z doseženimi 613,9 krogi zasedla odlično 10. mesto. Drugi par sta sestavljala starejši deček Jaka Božič, sploh prvič na tako velikih tekmovanjih in Tija Šiles, katera sta z doseženimi 587,5 krogi zasedla solidno 20. mesto.

V soboto je z odličnimi predstavami nadaljeval Gašper, kateri je v mladinski konkurenci U21 in pod okriljem Slovenske mladinske reprezentance z osebnim rekordom 612,7 krogi v rednem delo zasedel 7. mesto. S tem rezultatom, se je kot prvi tekmovalec našega društva na mednarodnih tekmovanjih uvrstil v finale. Tudi v finalu je pokazal, da je tekmovalec za največja tekmovanja in z zelo solidnim nastopom pristal na končnem 7. mestu.

V kadetski konkurenci U17 so nastopile Nika Skubic, ter sestri Nika in Leja Piskar. Nika Skubic je z rezultatom 607,5 krogi zasedla 2. mesto in se razveselila srebrne medalje, prve na mednarodnih tekmovanjih za naše društvo. Leja Piskar je z 564,2 krogi zasedla 19. mesto njena sestra Nika pa z 535,1 krogi 26. mesto. Ekipno so bile dekleta na 4. mestu. Med kadeti je Jaka Božič z 548,9 krogi zasedel 18. mesto. Omeniti je potrebno, da so naši strelci Jaka in sestri Piskar prvič tekmovali na takšnem nivoju tekmovanju. Čestitamo jim za borbenost in vzdržljivost.

V nedeljo so nastopili Nika Skubic, Tija Šiles in Gašper Judež v enotni članski konkurenci. Nika Skubic se je z osebnim rekordom 624,0 krogi in doseženim 8. mestom v rednem delu tekmovanja, uvrstila v finale, tudi to je prvo finale za naše društvo na tej stopnji tekmovanja. Zasedba finala je bila več kot vrhunska, reprezentantke Slovenije Živa Dvoršak, Sonja Benčina, Klavdija Jerovšek, Urška Hraševec, najboljša Bosanska strelka, pa najboljša mladinka iz sosednje Hrvaške. Nika se ni ustrašila konkurent v finalu, nastopila je zbrano in med celotnim finalom krojila sam vrh tekmovalk, katere so bile v boju za medaljo. Na koncu je za medaljo zmanjkalo le nekaj desetink kroga, tako da je osvojila odlično 4. mesto. Nastop v finalu je dokaz, da je ena največjih talentov strelskega športa pri nas in da je pred njo še bleščeča kariera.

Tija Šiles je z solidnim nastopom 601,2 kroga zasedla 40. mesto. Gašper pa z 605,5 kroga, 33. mesto. Čestitamo vsem strelcem in njihovemu trenerju, za izredno športno obarvan vikend in vrhunske rezultate.

Povezava do galerije slik: KLIK