3. Čabrov pohod

V soboto 4. oktobra 2014 je bil že 3. ČABROV POHOD v spomin na prezgodaj umrlega sokrajana in prijatelja Marjana Vrtačnika. Pobudnica in vsakoletna organizatorka Branka Burkeljca je pripravila zanimiv program.

Pot nas je vodila od Brankinega »doma« Beksl bara do Čolnišč, kjer smo si pri Boštjanu s »ta kratkim« privezali dušo in po strmi gozdni stezi pogumno krenili proti Mareli.

Ko smo se poslovili od smučarske koče, smo bili kmalu v pričakovanju nove vmesne postaje na domačiji Žibert na Kobiljku. Tam nas je odprtih rok in s pravo dobrodošlico v roki pozdravil gospodar Jože. Sledil je pohodni korak do bližnjih partizanskih Pleš, od koder ni bilo več daleč do Zasavske Svete gore. Ob prihodu nas je pozdravila domača pesem, ki nam jo je na harmoniko zaigral Marjanov vnuk Domen. Po vpisu v spominsko knjigo je vsak pohodnik prejel spominsko majico, ki bo pričala o udeležbi na dogodku.

Skrbna »mati« Branka je poskrbela za izdatno malico – prve koline v novi sezoni. Na poti domov smo na pokopališču v Šentlambertu Marjanu v spomin prižgali svečko.

Na letošnjem pohodu je bil dosežen rekord, saj se ga je udeležilo kar 75 pohodnikov, najstarejši med njimi je bil 82 letni Ivan Zotlar.  Vsi smo bili enotnega mnenja, da se ponovno snidemo prihodnje leto – na 4. Čabrovem pohodu.

 Branka, najlepša hvala za odlično organizacijo in še posebej za vse čudovite trenutke našega veselega sobotnega druženja. Dobro vzdušje in prijetno razpoloženje sta pregnala celo turobno jesensko vreme.

Marjan

Avtor fotografij: Emil Drnovšek

 

DSCN0892 DSCN0894 DSCN0899