Čistilna akcija

Spoštovane krajanke, krajani

Občina Zagorje ob Savi tudi letos vabi občane k udeležbi na pomladansko čistilno akcijo. Rokavice in vrečke bo nabavila občina, zainteresirane občane in člane društev, prosimo, da nam sporočijo število udeležencev in predvideni datum akcije, da lahko pravočasno naročimo vrečke in rokavice, prevzem bo na sedežu KS Kisovec – Loke oziroma od sredine prihodnjega tedna tudi na v avli Občine Zagorje ob Savi.

Akcija bo letos potekala nekoliko drugače in prilagojeno ukrepom za preprečevanje širjenja okužb. Občane zato prosimo, da se urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice  lotijo posamično ali v krogu družine ter pri tem upoštevajo vse zaščitne ukrepe. Akcija bo potekala od 25. 3. do 1. 4. 2021, v tem času bo organiziran dodaten odvoz odpadkov zbranih na ekoloških otokih.

Letošnja akcija je namenjena tudi bogatitvi okolja z novimi zasaditvami avtohtonih medovitih sadnih vrst ter spodbujanju samooskrbe s hrano. Prvim 110. občanom, ki nam bodo  na naslov obcina.zagorje@zagorje.si predhodno posredovali datum in lokacijo čistilne akcije, potem pa fotografijo s prikazom svoje udeležbe na akciji, bomo podarili ekološko pridelano sadiko sadnega drevesa.  Podarjene bodo sadike golih korenin na sejancih ali na srednje bujni podlagi MM106. Natančnejša navodila za prevzem, sajenje in vzgojo dreves bodo nagrajenci dobili naknadno. Prevzem sadik v drevesnici bo mogoč predvidoma do 5. aprila 2021.

S prijaznimi pozdravi!
Občina Zagorje ob Savi
Krajevna skupnost Kisovec – Loke