Dragi sokrajan Primož Roglič!

FOTO: SAŠO BIZJAK

Največja kolesarska dirka na svetu je za letos za nami. Razburljivo je bilo spremljati vaše predstave, ki so iz dneva v dan bolj razvnemale rumene sanje. Upali smo, da bo zdržalo vreme, da bo kolo ostalo celo. V mislih smo vam želeli, da ostanete zdravi. Privoščili smo vam uspeh, za katerega ste trdo garali. Vsak dan smo ob pogledu na rumene zastave, ki so plapolale na naših drogovih, odštevali do sklepnega dejanja v Parizu. Predstavljali smo si, kako stojite na najvišji stopnički, odeti v rumeno majico.

Na koncu ni šlo vse po načrtih, a z 2. mestom v skupnem seštevku ste dosegli svojo najboljšo uvrstitev na Dirki po Franciji. Tudi tukaj ste dosegli  stopničke, tako da imate zdaj uvrstitve na zmagovalni oder na vseh tritedenskih kolesarskih dirkah, ki zaznamujejo vsakokratno sezono. Hkrati ste eden od akterjev zgodovinske dvojne slovenske zmage na francoski pentlji, saj ste bili v Parizu v družbi rojaka Tadeja Pogačarja, velikega zmagovalca dirke.

Primož, iskreno vam čestitamo za odličen rezultat. Ponosni smo na vas. Prepričani smo, da boste iz letošnje izkušnje črpali moč za prihodnje izzive. Toura se boste lotili še močnejši in odločnejši, da si pokorite kolesarski svet. Želimo vam vse najboljše in se veselimo vaših novih zmag. Skupaj z vami smo uživali, uživamo in bomo uživali. Bržkone že na bližnjem svetovnem prvenstvu …

Marjan Kovač, predsednik sveta KS Kisovec-Loke