Dragi sokrajan Primož Roglič

Zmanjkuje nam besed ob spremljanju vaše športne poti, ki poteka kot mojstrsko režiran film usode. Stopite na kolesarski tron, nato vas poškodba oddalji od glavnega cilja sezone. Po cestni olimpijski dirki v soboto smo le še najbolj zvesti navijači upali, da na naslednji preizkušnji znova zablestite v še večjem sijaju. Trenirali ste, se borili, verjeli vase, iz sebe iztisnili vse atome moči. To se je odrazilo v izjemnem rezultatu, saj ste točno mesec dni po hudem padcu na Dirki po Franciji neprekosljivo odpeljali olimpijski kronometer. Prepričljivo ste opravili s konkurenti in postali prvi Zasavčan z zlato olimpijsko kolajno.

Tako ste predvsem sebi dokazali, da zmorete slediti svojim ciljem kljub dnem, ko se zdi, da je sonce za dolgo zašlo za oblake. Pravo sonce ste vi sami, saj po vsakem padcu vstanete in še bolj odločno sledite svojim načrtom. Hvala vam, da ste nas v teh negotovih časih razveselili z olimpijsko kolajno. Hvala vam, ker ste nam zgled odzivanja na neprijetne življenjske situacije. Naj se vaš šampionski duh naseli v vsakem izmed nas. Naj nas vsaka zmaga spomni, da se za njo skrivajo porazi in da je resnična umetnost življenja spreminjanje preizkušenj v nekaj boljšega, plemenitejšega.

Želimo vam, da s svojim odnosom do kolesarstva, športa in življenja nasploh še dolgo bogatite ljudi po celem svetu. Želimo vam čim manj padcev, obilo zdravja, da bomo vaš telemark še velikokrat videli po zaključkih elitnih kolesarskih tekem. Občudovanje in spoštovanje, ki ga čutimo do vas, pa bomo v polnosti pokazali na sprejemu, ki vam ga bomo pripravili takoj, ko bo to mogoče. Srečno!