Dragi sokrajan Primož Roglič!

Tvoja španska kolesarska pravljica se nadaljuje. Tretje leto zapored si postal vladar Vuelte. Od prve etape smo zavzeto navijali zate. Slavili smo ob tvojih etapnih zmagah, ponosno spremljali tvojo prevlado nad kapetani drugih ekip, pri srcu nas je stisnilo ob tvojih dveh padcih. Slednjih si že navajen, zato se z njimi ne obremenjuješ. Po vsaki težki preizkušnji se vrneš še močnejši in nadaljuješ s premikanjem mejnikov v tem napornem športu.

Iskreno ti čestitamo za nov velik uspeh. Francoski Tour ti letos spet ni bil usojen, si pa zato stopil na najvišjo stopničko po treh tednih španskih klancev. Uživaj v teh trenutkih zmagoslavja, nato pametno načrtuj nastope do konca sezone. Prepričani smo, da bomo spet slišali spodbudne novice o tvojih uspehih.

Z njimi nas navdihuješ, predvsem pa kažeš, da po vsakem dežju posije sonce, vsakemu trpljenju sledi radost, da je vredno vztrajati in se boriti za svoje ideale. Hkrati ohranjaš tradicijo klenih ljudi z našega območja, ki so vedno našli moč za soočenje z življenjskimi izzivi, za zmago nad neprijaznimi zunanjimi okoliščinami. Še naprej bodi človek z veliko začetnico, saj je tvoj zgled pravi balzam za dušo v sedanjih negotovih časih.

V imenu vseh krajanov in svojem imenu ti želim, da ostaneš zdrav in se vedno obdržiš na kolesu. Takšen nas boš zagotovo še naprej razveseljeval s svojimi kolesarskimi presežki. Hkrati upamo, da se kmalu srečamo s teboj na sprejemu v domačih logih, kjer se bomo pošteno poveselili s teboj.

Marjan Kovač, predsenik Sveta KS Kisovec – Loke