Požar na Tonkovi cesti

V soboto 22.4.2017 ob 11:19 uri je na Tonkovi cesti zagorela stanovanjska hiša, požar se je hitro razširil po stanovanjskem delu objekta. Aktivirani so bili gasilci PGD Loke in PGD Zagorje – mesto, ki so lokalizirali in pogasili požar. V hiši sta živela upokojena zakonca Zotlar.

Kljub hitri intervenciji gasilcev je požar je uničil pritlično etažo, v katerem je bivalni del, neto tlorisne površine cca 60 m 2 .

V ponedeljek, 24.4.2017 so sorodniki ob pomoči gasilcev PGD Loke izpraznili iz stanovanja vso uničeno opremo. Stanovanje si je ogledal tudi strokovnjak gradbene stroke, ki je ugotovil :

– Zaradi hitre intervencije gasilcev požar na srečo ni ogrozil varnosti in stabilnosti nosilnih konstrukcij objekta. Na posameznih mestih je sicer prišlo do razpok v plošči nad kuhinjo, kar pa se da sanirati. Glede na navedeno je mogoče stanovanje sanirati in usposobiti za ponovno bivanje.

– Za odpravo posledic požara bi bilo potrebno temeljito očistiti stene in strop stanovanja, v celoti obnoviti elektro instalacije, instalacije centralnega ogrevanja in vodovoda, obnoviti tlake, vgraditi nova okna in vrata v stanovanju, obnoviti stenske obloge, izvesti beljenje sten in stropa, namestiti novo opremo kopalnice ter namestiti novo pohištvo in ostalo opremo, potrebno za bivanje ter izvesti razna ostala nepredvidena dela.

– Ocena stroškov sanacije, zgoraj opisanih del je cca 35.000 eur.

 

Na predlog KS Kisovec – Loke, organizira RK Slovenije Območno združenje Zagorje zbiranje sredstev za pomoč prizadeti družini. Sredstva, ki jih boste namenili za pomoč Zotlarjevim lahko nakažete na:

TRR: SI56 0233 8001 2012 282

SKLIC: 05-2017

NAMEN: Družina Zotlar

Za vse dodatne informacije pokličite na tel. št. 041 772 621

Človeku v njegovih najtežjih trenutkih, blaži bolečino in trpljenje le plemenita in iskrena pomoč sočloveka.

Vsem dobrotnikom se že vnaprej najlepše in iskreno zahvaljujemo!