Spoštovani sokrajan Primož Roglič!Od začetka letošnje kolesarske sezone se že veselimo vaših kolesarskih presežkov. Še posebej zavzeto smo spremljali Giro in tri tedne stiskali pesti za vas. Na koncu smo bili navdušeni nad vrhunskim 3. mestom v skupni razvrstitvi, kar vam je uspelo kot prvemu Slovencu. Iskreno vam čestitamo za izjemen uspeh.

Občudujemo vaš pogum, predanost in nepopustljivost. V okoliščinah, ki jih je močno otežila bolezen po 14. etapi in druge nevšečnosti, bi marsikdo popustil ali celo odstopil. Vas pa je gnala želja, da ste iz sebe iztisnili še zadnje atome moči in po stotinah kilometrov kalvarije dosegli rezultat, na katerega ste lahko upravičeno ponosni. Dokazali ste, da vaš značaj zajema vse najboljše lastnosti rudarskih rodov, ki so se v trpljenju kalili pod zemljo, ko so se borili za boljši kos kruha.

Ostanite še naprej takšni, saj ste s svojim športnim zanosom v svet ponesli ime domačega kraja. Srečni smo, da ste zrasli v našem okolju. Vaša vztrajnost nas navdihuje, da postajamo boljši ljudje. Spočijte si in se znova okrepite, nato pa v boj za nove zmage, tudi kot novopečeni očka.

Marjan Kovač
Predsednik sveta KS Kisovec-Loke